Workinlot

eB2B pazaryeri, şirketler ve diğer işletmeler arası (B2B) işlemleri kolaylaştırmak için tasarlanmış dijital bir platformlara verilen ad.

Şirketlerin ürün ve hizmetleri birbirine bağlayabileceği, satın alabileceği, satabileceği ve tedarik zincirlerini yönetebileceği merkez görevi görüyor.

eB2B pazaryerleri, B2B ticareti kolaylaştırmada çok önemli bir rol oynuyor ve önümüzdeki yıllarda önemini arttırmaya devam etmesi bekleniyor.

Şirketler kaynak bulma ve satın alma ihtiyaçları için dijital platformlara giderek daha fazla yöneldikçe, eB2B pazaryerleri alıcıları ve satıcıları birbirine bağlamak ve verimli B2B işlemlerini desteklemek için daha da önemli hale geleceğini öngörüyoruz.

E-ticaret şirketleri eB2B pazaryerlerinden (Amazon, Alibaba) önemli ölçüde faydalanabilirken, potansiyel uygulamalar e-ticaretin çok ötesine uzanıyor.

İş modelinin esnekliği, çeşitli sektörlere uyarlanmasına ve farklı iş ihtiyaçlarını karşılamasına olanak tanıyor.

Tekstil, mobilite, makine sanayi ve sağlık hizmetleri eB2B iş modelleri şimdiden yükselişe geçmeye başladı.

 

 

Sektörlerdeki eB2B Pazaryeri Başarı Hikayeleri

Makine Sanayi

MachineryTrader.com: Kullanılmış ağır makinelerin alıcılarını ve satıcılarını buluşturuyor. 20 milyar doların üzerinde işlemi geçti ve 1,5 milyondan fazla listelemeye sahip.

Ritchie Bros. Auctioneers: Bu küresel açık artırma şirketi, ağır makine ve ekipmanların çevrimiçi açık artırmalarını kolaylaştırmak için bir eB2B platformu kullanıyor. Yıllık brüt açık artırma gelirlerinden 4 milyar doların üzerinde gelir elde etti.

İnşaat

BuildingConnected: Bu platform inşaat müteahhitlerini, taşeronları ve tedarikçileri birbirine bağlıyor. Tedarik işlemini basitleştirip, iletişimi kolaylaştırarak proje görünürlüğünü artırıyor.

PlanGrid: Bu eB2B platformu inşaat ekiplerine proje yönetimi, işbirliği ve saha yönetimi için dijital araçlar sağlıyor. İnşaat projelerinin verimliliği artırmasına ve maliyetleri azaltmasına yardımcı oldu.

 

 

Tekstil

Textile Exchange: Bu çevrimiçi pazar, sürdürülebilir tekstil ve elyafların alıcılarını ve satıcılarını birbirine bağlıyor. Tekstil endüstrisinde şeffaflığı ve sorumlu kaynak kullanımını teşvik ediyor.

Fashion for Good: Bu platform, moda endüstrisindeki paydaşları sürdürülebilir çözümler üzerinde işbirliği yapmak üzere bir araya gelmelerini sağlıyor. Daha sürdürülebilir bir moda endüstrisi için yenilikçi teknolojilerin ve uygulamaların geliştirilmesini kolaylaştırdı.

Sağlık

Medigate: Bu platform hastaneleri, sağlık hizmeti sağlayıcılarını ve tıbbi cihaz üreticilerini birbirine bağlıyor. Güvenli veri alışverişini kolaylaştırarak ve tıbbi cihazların birlikte çalışabilirliğini artırıyor.

Vizient: Bir sağlık grubunun satın alma organizasyonu, üye hastanelerin satın alma gücünü toplamasına ve tedarikçilerle daha iyi fiyatlar müzakere etmesine yardımcı olmak için eB2B platformunu kullanıyor.

Mobilite ve Ulaşım

Uber Freight: Bu platform nakliyecileri ve kamyon sürücülerini birbirine bağlayarak kamyon yükü taşımacılığını optimize eder ve boş mesafeleri azaltıyor.

Flexport: Bu platform, her ölçekteki işletme için küresel lojistik çözümler sunuyor. Gönderimi basitleştirip, rotaları optimize ederek gerçek zamanlı izleme imkanı sağlıyor.

 

 

Bunlar çeşitli sektörlerdeki başarılı eB2B pazaryerlerinden birkaç örnek.

eB2B pazaryerlerinin süreçleri kolaylaştırma, verimliliği artırma ve farklı sektörlerde inovasyonu teşvik etme konusundaki önemli potansiyelini anlatmak için derledik.

Genel olarak, eB2B pazaryerleri çeşitli endüstriler için değerli bir araç olabilir, ancak uyum için her endüstrinin özel ihtiyaçları olacağını unutmamak lazım.

Workinlot'ta, venture-building metodolojisi ve yerleşik girişimci iş gücü ile kurumsal start-up açık inovasyon projelerini kolaylaştırmaya çalışıyoruz.

8 yıllık deneyimde kurumsal inovasyonun, farklı şirketleri ortak projeler üzerinde çalışmak üzere bir araya getiren doğal bir birleştirici güç olduğunu gördük. ( Performans Bazlı İş Tasarımı )

Diğer şirketlerle nasıl ortak ürün ve servisler geliştirebileceğinizi karşılıklı görüşmek için mesajınızı bekliyoruz [email protected]

 

Corporate Innovation Assets - Ecosystem Strategic Partnerships

 

WORKINLOT HABER BÜLTENİ

Yeni içerikler, çağrılar ve gelişmelerle ilgili bilgilendirilmek için haber bültenimize abone olabilirsiniz