Workinlot

 

İşimiz, şirketlerin iç ve dış müşterileri için yeni ürün ve servisler tasarlamasını, iş gücü ve metodoloji ile desteklemek.

Başka bir anlatımla, neyi nasıl yaptığı konusunda uzman şirketlere, yeni çözmeleri gereken nedenler üzerine çalışıyoruz. Bu yazı da çoğunlukla bizim mesleki ve uzmanlık önyargılarımızla şekillendi. Sizin perspektifinizle, daha da anlamlı olabilir.

Bugünün dinamik ve küreselleşmiş iş hayatında, inovasyon artık bir lüks değil, hayati bir ihtiyaç. Ancak büyük şirketler için taze düşünce ve çeviklik kültürünü beslemek zorlu bir mücadele olabilir. İşte tam bu aşamada, dışarıdaki venture builder ve inovasyon merkezleri devreye giriyor. Bu çevik ve dinamik ortaklar, şirketlere taze perspektifler, hızlı prototipleme ve son teknoloji trendlerine erişim gibi dış kaynaklar sunuyor.

- Neden dış inovasyon ekosistemlerine entegre olmalısınız?

Yetenek: Venture Builder ve inovasyon merkezleri, startup çevikliği ve deneyimine sahip çok çeşitli yetenek havuzunu kendine çeker. Bu da şirketinize yeni fikirler ve yetenek setleri katmanızı sağlar, iç varsayımları sorgular ve yıkıcı yaklaşımlara kapı açar. (Kaynak: McKinsey & Company, 2022)

Hız: Yavaş hareket eden AR-GE döngülerini unutun. Dışarıdaki ortaklar size, fikirleri hızlı ve verimli bir şekilde test edip yineleyebileceğiniz çevik metodolojiler ve hızlı prototipleme imkanı sunar. (Kaynak: Forbes, 2023)

Azaltılmış Riskle Pazar Onayı: Önemli kaynaklar yatırmadan önce, bu ortakları fikirlerinizi doğrulamak ve pazar potansiyellerini objektif bir ortamda değerlendirmek için kullanabilirsiniz. Bunu, bir sonraki büyük atılımınız için risk hafifleten bir test sürüşü olarak düşünün. (Kaynak: Harvard Business Review, 2021)

Ağ Genişletme ve Marka İvmesi: Venture Builder ve inovasyon merkezleriyle ortaklık kurmak sizi yatırımcılar, girişimciler ve potansiyel ortaklardan oluşan değerli bir ekosisteme bağlar. Bu, menzilinizi genişletir, marka imajınızı geliştirir ve en iyi yetenekleri çeker. (Kaynak: BCG Digital Ventures, 2020)

- Şirkete Uyumlu Venture Builder Seçimi:

Bir şirketin dışarıdaki her hangi bir yapı ile çalışabilmesi için, güvenli işbirliğini test edebilmesi gerekiyor. Her Venture builder, şirketiniz için doğru desteği sunmayabilir. Venture Builder iş birlikleri üzerine çalışırken, değerlendirmenizi önerdiğimiz kriterler var. 

Başarılı bir iş birliği için Venture Builder uzmanlıklarını, geçmiş deneyim ve kültürel uyumu dikkatlice değerlendirebilirsiniz. Açık ve sık iletişim kurabileceğiniz yapılar, yeni venture builder iş birliklerine başlamış şirketler için, yanlış anlamaları önlemek ve herkesin aynı yönde ilerlemesini sağlar. Her venture builder, kendi metodolojisini geliştirir. Şirketinizin bu metodoloji ile süreçsel uyumunu değerlendirebilirsiniz.

Venture builder iş birlikleri yapan şirketlerin kazanımları farklı alanlardan gelecektir. Örneğin insan kaynakları perspektifinden, dahili silolardan ve bürokratik engellerden kurtulabilmek değerli olabilir.

İnovasyon döngülerini hızlandırabilir ve fikirleri daha hızlı pazara taşıyabilmek ArGe yükünü hafifletebilir. Önemli yatırımlar yapmadan önce, startuplar yeni ürün ihtiyacını şirket için doğrulayabilir ve riski azaltabilirler.

Gelişimin, hayatta kalmanın anahtarı olduğu bir dünyada, şirketler kendi duvarlarının dışına bakmak zorunda. Doğru ortaklıklar kurarak, taze perspektifler, çevik metodolojiler ve pazarda test edilmiş fikirlerden oluşan güçlü bir karışımı ortaya çıkarabilirler. Bu da yıkıcı yenilik çağında ön plana çıkmak ve gelişmek için mükemmel bir reçete.

Workinlot Venture Builder metodolojisi, iş gücü ve şirketinize yönelik inovasyon fırsatları hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, bize [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Kaynaklar:

 

McKinsey & Company: https://www.mckinsey.com/capabilities/strategy-and-corporate-finance/our-insights/three-essentials-of-successful-corporate-venture-capital

Forbes: https://www.forbes.com/sites/forbesbusinesscouncil/2021/09/28/corporate-venture-building-the-fastest-path-to-innovation/

Harvard Business Review: https://hbr.org/2023/01/how-startups-can-land-a-second-meeting-with-a-corporate-partner

BCG Digital Ventures: https://bcgdv.com/

WORKINLOT HABER BÜLTENİ

Yeni içerikler, çağrılar ve gelişmelerle ilgili bilgilendirilmek için haber bültenimize abone olabilirsiniz