Workinlot

Tekstil, daha sürdürülebilir ve şeffaf hale gelmek için giderek daha fazla baskı altında.

Bunu başarmanın bir yolu, bir giysinin ham maddeden tüketiciye kadar yolculuğunu izlemek için izlenebilirlik teknolojisini kullanmak. Bu, ürünlerin etik ve sürdürülebilir bir şekilde üretildiğinden emin olmaya yardımcı olabilir ve aynı zamanda sahte malların azaltılmasına yardımcı olabilir.

Tekstilde çeşitli izlenebilirlik teknolojilerine rastlıyoruz.

Barkodlar ve QR kodlar, Radyo frekansı tanımlama (RFID) etiketleri, RFID okuyucuları, Yakın alan iletişimi (NFC) çipleri ve Blok Zinciri en sık kullanılan teknolojiler arasında.

Ve tabii ki tekstil sektörü için bu teknolojileri kullanarak inovatif çözümleri geliştiren bir dizi de girişim var.

Provenance:

Provenance, paketlenmiş tüketici ürünlerine yönelik sürdürülebilirlik bilgilerini doğrulayan ve güçlendiren bir sürdürülebilir pazarlama teknolojisi girişimidir

Resortecs:

Resortecs, tedarik zincirinde NFC çipleri kullanıyor. Sundukları yazılımla tekstil ürünlerini çiftlikten fabrikaya, perakendeciden ve tüketiciye kadar izlemek mümkün. 

TextileGenesis:

TextileGenesis, bir blok zinciri girişimi. Pamuğu çiftlikten çırçır fabrikasına, iplikçiye, dokumacıya, boyacıya, bitiriciye, üreticiye, perakendeciye ve tüketiciye kadar izlemek için kullanılıyor. 

 

 

Tekstil için izlenebilirlik çözümleri geliştiren birçok girişimden sadece birkaçı.

Sürdürülebilir ve şeffaflık talebinin artmaya devam etmesi nedeniyle, önümüzdeki yıllarda daha da yenilikçi çözümlerin ortaya çıkmasını bekliyoruz.

Workinlot olarak, sürdürülebilirlik gibi anlamlı odak alanlarını ele almak için şirket-girişim iş birliğini kolaylaştırıyoruz. 

Bu tür projelerde kurumsal inovasyon yöneticilerine yardımcı olacak venture building metodolojisi ve yerleşik girişimci iş gücünü sunuyoruz. 

Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin [email protected]

 

https://tech.eu/2023/09/26/trustrace-joins-the-trace4value-project/

Kaynak: TrusTrace joins the Trace4Value project, improving circular traceability in fashion 

 

WORKINLOT HABER BÜLTENİ

Yeni içerikler, çağrılar ve gelişmelerle ilgili bilgilendirilmek için haber bültenimize abone olabilirsiniz