Workinlot

Ticari ve endüstriyel (C&I) enerji yönetimi çözümleri sunan kurumsal girişimler ve startuplar, şirketlerin enerji maliyetlerini azaltmasına, sürdürülebilirliği artırmasına ve güç tüketimine ilişkin daha derin içgörüler kazanmasını sağlıyor.

Bu girişimler veriye dayalı tasarruflardan temiz enerji erişimine kadar hem şirketlere hem de çevreye fayda sağlayan bir dizi çözüm sunuyor.

Şirketler, inovatif girişimlerle ortaklık kurarak rekabet avantajını güvence altına alırken, daha parlak, daha yeşil bir yarına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Başarılı işbirliklerine bakalım:

- C&I işbirliği başarı hikayeleri:

Microsoft ve Schneider Electric: Bu işbirliği, Microsoft veri merkezlerinde enerji kullanımını optimize etmek için Schneider'in EcoStruxure platformunu kullanıyor ve enerji tüketiminde %30'luk bir azalma sağlıyor. (Schneider Electric, Grid Operasyon Platformunu Microsoft Azure'da Hizmet Olarak Duyurdu)

BMW ve ChargePoint: ChargePoint'in şarj altyapısı, BMW'nin filosunu elektriklendirmesine ve müşterilere EV şarj hizmetleri sunarak sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunmasına yardımcı oldu. (BMW i Ventures, Coulomb Teknolojilerine Stratejik Yatırım Duyurdu)

Sanal Enerji Santrali Ortaklığı Ford, General Motors, Google Nest, OhmConnect, Olivine, SPAN, SunPower, Sunrun, SwitchDin ve Virtual Peaker, sanal enerji santrali ortaklığı VP3'e katıldı.

Rocky Mountain Institute (RMI), endüstriyi katalize etmek ve VPP pazarının büyümesinin önündeki engelleri aşacak uygun fiyatlı, güvenilir elektrik sektörü karbondan arındırmayı ilerletmeye yardımcı olacak VPP'lerin ölçeklendirilmesini desteklemek için kuruldu. (RMI, General Motors ve Google Nest'in Desteğiyle “Sanal Enerji Santrali Ortaklığını” Başlatıyor)

Bu örnekler, C&I enerji yönetimi girişimlerinin şirketlerle iş birliği sonucu yarattığı iş faydalarını ve çevresel ilerlemeyigösteriyor.

İklim farkındalığı arttıkça ve enerji maliyetleri dalgalandıkça, C&I enerji yönetimi pazarında büyümenin devam etmesi bekleniyor.

Girişimlerin yapay zeka destekli optimizasyon, Dağıtılmış enerji kaynağı entegrasyonu ve Şebeke modernizasyon iş birliği alanlarında daha da gelişmesini bekliyoruz.

C&I enerji yönetimi girişimlerine yatırım yapmak ve onlarla işbirliği yapmak, şirketlere para tasarrufu yapma, sürdürülebilirliği artırma ve hızla gelişen enerji ortamında operasyonlarını geleceğe hazır hale getirme konusunda fırsatlar sunmaya uzun süre devam edeceğe benziyor.

Bu tür girişimleri kurumsal yapıya entegre etmek ve diğer fırsatlar hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz [email protected] adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

WORKINLOT HABER BÜLTENİ

Yeni içerikler, çağrılar ve gelişmelerle ilgili bilgilendirilmek için haber bültenimize abone olabilirsiniz