Workinlot

Yaşlanan nüfus, insanlık tarihinde ilk kez cevaplayacağımız yeni sorunları beraberinde getiriyor.

Japonya'da yetişkin bezlerinin bebek bezlerinden daha fazla satıldığını duymuşsunuzdur. Yaşlanma paterni gelişmiş ülkelerde daha belirgindir.

Eskiden yaşlı bakımı tüm köyün göreviyken, 2023 yılında şehirlerde yaklaşık 5 milyar insan yaşıyor. Bu da, destek sistemlerimizi yaşlılara göre ayarlamamız gerektiği anlamına geliyor.

Video tabanlı yaşamsal veri izleme girişimleri, 21. yüzyıl yaşlıları için daha sağlıklı destekler oluşturmaya aday.

Bu girişimler, temel sağlık parametrelerinin temassız ve sürekli izlenmesini sağlayan, uzaktan sağlık hizmetleri için güçlü bir araç sunuyor.

Gelişmeler, girişimler ve yaşlı bakımı pazarına bütünsel bakmayı deneyelim.

Önemli oyuncular ve yaratılan değerler:

Binah.ai: Kalp atış hızı, solunum hızı ve stres gibi sağlık verilerini video akışları aracılığıyla inceleyen yapay zeka destekli bir platform sunuyor.

  • Uzaktan hasta izleme ve kronik hastalık yönetimi ile ilgili pilot çalışmalar için çeşitli sağlık sistemleri ve araştırma kurumlarıyla ortaklık kuruldu.
  • Yapay zeka destekli yaşamsal belirti analizlerini hizmetlerine entegre etmek için telesağlık platformlarıyla işbirliği yapıldı.

TytoCare: Sıcaklık, kalp atış hızı ve solunum hızını değerlendirmek için video analizi kullanan uygulamasıyla pediatrik telesağlık alanında uzmanlaşıyor.

  • Sanal konsültasyonlar ve uzaktan yaşamsal belirtilerin izlenmesi için telesağlık platformlarını uygulamak amacıyla büyük çocuk hastaneleri ve pediatri klinikleriyle birlikte çalıştı.
  • TytoCare'i ailelere yönelik kapalı bir tele-sağlık avantajı olarak sunmak için sağlık sigortası şirketleriyle ortaklıklar başlatıldı.

Biobeat: Bir bileklik ve video kamera aracılığıyla kalp atış hızını, oksijen doygunluğunu ve uyku kalitesini ölçmek için yapay zeka ile analiz yapıyor.

  • Bileklik ve video kamera teknolojilerini fitness programlarına ve sağlık takip çözümlerine entegre etmek için sağlıklı yaşam ve fitness şirketleriyle işbirlikleri sağladı.
  • Çeşitli yaş gruplarının sağlık parametrelerinin izlenmesi için Biobeats'in kullanımını incelemek amacıyla araştırma kurumlarıyla ortaklıklar kurdu.

EverlyWell: Test sonuçlarını yorumlamak ve tıbbi rehberlik sağlamak için video analizini kullanarak video konsültasyonlarını evdeki test kitleriyle entegre eder.

  • Evde test kitleri ve yaşamsal veri analizlerini entegre ettiği video konsültasyonları sunmak için ulusal sağlık kuruluşları ve eczanelerle işbirliği yaptı.
  • EverlyWell'in hizmetlerini çalışanlara sağlık ve sağlıklı yaşam avantajı olarak sunmak için işveren sağlıklı yaşam programlarıyla ortaklık kurdu.

 

Sırada neler var...

Yaşlı bakımını destekleyen teknolojileri, girişimler ve yatırımlar önümüzdeki yıllarda istikrarlı şekilde artmaya devam edecek.

Ve önümüzde birçok zorluk ve fırsat var.

Video analizinden yaşamsal belirti ölçümlerinin doğruluk oranlarının arttırmak, üzerine en çok emek harcanan alanlardan.

Video vasıtasıyla toplanan hassas sağlık verilerinin korunması, sağlam güvenlik önlemleri, denetim ve etik anlayışı gerektiriyor. Bu, blockchain çözümleri için iyi bir fırsat alanı olabilir.

Yaşlı bakımı girişimleri, iş modeli ve teknolojik uyum ihtiyaçlarının yanı sıra, kendilerini kanun koyuculara ve son kullanıcıya kanıtlamak zorundadır.

Farklı uluslararsı sağlık hizmetleri pazarlarında, farklılaşan düzenlemelere uymak çok önemli ve bir o kadar da zorlu. Kanun koyucuların taleplerini karşılandıktan sonra, pazarın benimsenmesi ve entegrasyon aşaması geliyor.

Genel olarak, video tabanlı yaşamsal veri izleme girişimleri, erişilebilir, sürekli ve temassız izleme çözümleri sağlayarak sağlık hizmetlerinde devrim yaratma potansiyeline sahip.

Yukarıda bahsettiğimiz zorlukların üstesinden gelenler, yaşlılara sunduğumuz hayat kalitesi seviyesini ve sağlık hizmetlerinin geleceğini şekillendirecek.

Kurumsal ihtiyaçlarınıza uygun fırsatlar hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz [email protected] adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

WORKINLOT HABER BÜLTENİ

Yeni içerikler, çağrılar ve gelişmelerle ilgili bilgilendirilmek için haber bültenimize abone olabilirsiniz