Workinlot

"İş gücü küreselleşmesi" girişimleri, yeteneklerin ülkeler arası hareketini kolaylaştırmaya ve işirketlerin yetenekli profesyonellerden oluşan küresel bir havuzdan yararlanmasına yardımcı olmaya odaklanan, gelişen bir girişimcilik kümelenmesi.

Somut nedenlerden dolayı yükselişteler.

Geleneksel yetenek havuzları artık yeterli değil.

Şirketlerin dünya çapında en iyi yeteneklere erişmeye ihtiyacı var.

İş gücü küreselleşmesi girişimleri, vize işlemlerinden kültürel eğitime kadar süreci kolaylaştırarak ve şirketlerin dünyanın herhangi bir yerinde yeteneği bulmaya odaklanmasını sağlıyor.

Bu girişimler, işe alım ve yönetimle ilgili farklı ihtiyaçlara yönelik özgün çözümler sunuyor:

1. Yetenek bulma ve işe alım:

Küresel yetenek pazaryerleri: İŞirketleri, niş yetenek havuzları ve gelişen pazarlar da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından nitelikli adaylarla buluşturmak.

Yapay zeka destekli özgeçmiş ayrıştırma ve aday eşleştirme: Konumdan bağımsız olarak becerilere, deneyime ve kültürel uygunluğa göre en iyi yeteneklerin belirlenmesi.

Uzaktan çalışmayı etkinleştirme: Farklı saat dilimleri ve kültürlerdeki uzak ekipleri desteklemek için araçlar ve platformlar sağlamak.

2. Vize ve göçmenlik desteği:

Göçmenlik uyumluluğu ve vize işlemleri yardımı: Farklı göçmenlik düzenlemelerinin karmaşıklığının üstesinden gelinmesi ve uluslararası çalışanlar için çalışma vizelerinin güvence altına alınması.

İstihdam öncesi ve varış sonrası hizmetler: Uluslararası yetenekler için sorunsuz bir geçiş sağlamak amacıyla kültürel oryantasyon, dil eğitimi ve yer değiştirme desteği.

3. Küresel bordro ve sosyal yardım yönetimi:

Çoklu ve farklı para biriminlerine uygun bordro çözümleri: Farklı ülkelerdeki çalışanlar için doğru ve zamanında ücretlendirme sağlanması.

Küresel fayda yönetimi: Sağlık sigortasına, emeklilik planlarına ve yerel düzenlemelere ve ihtiyaçlara göre uyarlanmış diğer çalışanlara sağlanan faydalara erişim sağlanması.

4. Kültürlerarası iletişim ve işbirliği:

Dil çeviri ve tercüme hizmetleri: Farklı ülkelerdeki ekipler arasındaki iletişim boşluklarını kapatmak.

Kültürel eğitim ve farkındalık programları: Farklı iş gücü arasındaki anlayışı ve işbirliğini teşvik etmek.

                                                                                                                                                                 CB Insights Book of Market Maps

Şirketlerin iş gücünü küreselleştirme girişimleri aracılığıyla gizli fırsatları ortaya çıkarabildiği bazı başarı öykülerine bir göz atalım.

Upwork ve Unilever: Upwork'ün küresel yetenek pazarı, Unilever'in dünyanın dört bir yanından yetenekli tasarımcıları, geliştiricileri ve pazarlama profesyonellerini bulup işe almasına, yetenek havuzunu genişletmesine ve inovasyonu artırmasına yardımcı oldu.

Remote.co ve GitLab: Remote.co'nun vize ve göçmenlik hizmetleri platformu, GitLab'ı uluslararası yetenekleri işe alma ve işe alma konusunda destekleyerek gerçek anlamda küresel bir ekip oluşturmalarına olanak sağladı.

Deel ve Atlassian: Deel'in küresel bordro ve yan haklar platformu, Atlassian'ın karmaşık uluslararası bordro süreçlerini basitleştirerek onların büyümeye ve genişlemeye odaklanmasına olanak tanıdı.

Culture Amp ve Booking.com: Culture Amp'in çalışan katılımı platformu, Booking.com'un 80'den fazla ülkedeki çeşitli iş gücünün ihtiyaçlarını anlamasına ve ele almasına yardımcı olarak çalışan memnuniyetinin artmasına yol açtı.

Şirketler, iş gücünü küreselleştirmeye yönelik girişimlerle ortaklık kurarak, konumlarından bağımsız daha geniş bir yetenek havuzuna erişmeyi başardı.

Uygun maliyetli yetenek kaynağı ve işe alım çözümleri sayesinde işe alım maliyetleri azalıyor. Daha çeşitli ve kapsayıcı bir iş gücü oluşturarak çeşitlilik ve katılımın iyileştirilmesi ayrı bir kazanım. 

Genel olarak, iş gücünü küreselleştirmeye yönelik girişimler, şirketlere coğrafi sınırları olmayan ekipler kurma ve küresel ekonomide başarılı olma konusunda güç veriyor.

Nitelikli yeteneklere olan talep yoğunlaştıkça, bu girişimler, şirketlerin nerede olursa olsun doğru yeteneklerle bağlantı kurması, daha da önem kazanacak.

Kurumsal ihtiyaçlarınıza uygun fırsatlar hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz [email protected] adresinden bizimle iletişime geçin.

WORKINLOT HABER BÜLTENİ

Yeni içerikler, çağrılar ve gelişmelerle ilgili bilgilendirilmek için haber bültenimize abone olabilirsiniz